Activitati
1. Lansarea proiectului. S-a tradus prin definirea strategiei de implementare a proiectului și a unei strategii de comunicare. Au fost efectuate 16 seminari regionale care s-au adresat atât sportivilor sau persoanelor care activează în lumea sportului, cât şi partenerilor sociali. Strategia de comunicare vizează implicarea tuturor actorilor interesaţi, respectiv instituţii publice, angajatori sau sindicate, şi are ca rol principal pozitionarea proiectului în mediul de training din Romania. Campania media care va fi întreprinsă pe Internet va avea ca scop popularizarea instrumentului e-learning. De asemenea, au fost realizate materiale specifice strategiei de comunicare, cum ar fi
pliante sau broşuri. Tot în cadrul acestei activităţi s-a derulat şi o conferinţă de lansare a proiectului.
2. Prima vizită de studiu în Portugalia. Echipa de implementare a vizitat diverse instituţii, pentru a identifica instrumente şi bune practici în educaţia prin intermediul platformelor e-learning.
3. Dezvoltarea portalului web. Acesta constituie instrumentul online pe care se vor posta materialele didactice dezvoltate pe parcursul proiectului şi, mai târziu, va fi
concretizat în instrumentul e-learning.
4. Dezvoltarea si implementarea sistemului Learning Content Management System. LCMS este deja implementat cu succes în alte ţări membre UE şi reprezintă un set de principii adaptate dezvoltării cursurilor de tip e-learning.
5. A doua vizită de studiu în Portugalia. Scopul acesteia este vizitarea unor instituţii cu experienţă în activităţi de tip e-learning din Portugalia, dat fiind că această modalitate de formare profesională este relativ nouă pentru România. Tot în Portugalia vor fi efectuate cursuri de formare pentru adminstratorii, trainerii sistemului şi membrii echipei de implementare în vederea asimilării principiilor generale ale dezvoltarii de programe de training în format e-learning.
6. Selectarea trainerilor şi efectuarea de cursuri pentru traineri. Activitatea include definirea modelului pedagogic (cursurile de tip e-learning necesită o abordare diferită) și dezvoltarea unui curs ştiinţific de 200 de ore, în format digital. Formatorii vor fi selectaţi în funcţie de specificul fiecărei meserii prinse în proiect. Se vor produce 500 de ghiduri sub formă de print, precum şi o metodologie de dezvoltare a materialelor adaptate tipului de învăţare de tip e-learning.
7. Crearea suportului informaţional pentru cursuri în domeniile stabilite. Suporturile de curs vor fi efectuate de către experţii special pregătiţi în cadrul proiectului.
8. Testarea instrumentului de tip e-learning. Se vor efectua 10 cursuri-pilot pentru minimum 100 de participanţi din toată ţara, care vor fi finalizate cu certificate recunoscute CNFPA.
9. Promovarea produsului în rândul partenerilor sociali. Activitatea presupune efectuarea unor seminarii regionale de diseminare, respectiv câte unul pentru fiecare regiune, Se va crea, de asemenea, o reţea de aproximativ 80 de formatori la nivel naţional, care va avea rolul de a pune în valoare instrumentul şi de a-l dezvolta.
10. Monitorizarea proiectului. Datorită inovativităţii sale, proiectul va beneficia de o activitate de monitorizare si de evaluare, care se va desfăşura pe toată perioada de implementare.
11. Diseminarea informaţiilor. Se va realiza prin seria de evenimente detaliate în strategia de comunicare şi prin campania de promovare. Aceste evenimente vor fi organizate atât prin intermediul instrumentului web 2.0., cât şi prin seminarii, cursuri şi conferinţe, în toate regiunile ţării, de-a lungul perioadei de implementare a proiectului.